Wetenswaardigheden

Het is waar ….

Er bestaat geen moeilijkheid die niet overwonnen kan worden door voldoende liefde.

Er bestaat geen ziekte die niet genezen kan worden door voldoende liefde. 

Geen deur die door voldoende liefde niet zal opengaan.

Geen kloof die voldoende liefde niet kan overbruggen.

Geen muur die voldoende liefde niet kan afbreken.

En geen zonde die voldoende liefde niet kan inlossen.

Het maakt niet uit hoe diep geworteld het probleem is.

Hoe hopeloos het vooruitzicht.

Hoe onontwarbaar de knoop.

Hoe groot de fout.

Voldoende liefde toelaten zal het allemaal oplossen.

En als je liefde groot genoeg is, zul je de gelukkigste en de machtigste persoon op aarde zijn. 

Wij zijn tot onvoorstelbare grote dingen in staat. Geef je hart de ruimte … gebruik je innerlijke kracht.

Bijzondere Lichtmeditatie

Mediteren zonder begeleiding is voor veel mensen een grote stap, terwijl de geleidemeditatie je stapje voor stapje zal helpen hierin verder te ontwikkelen.

En dit mocht ik vanmiddag weer in Beekbergen doen. Vandaag hebben wij ons verdiept in de wekelijkse zo bijzondere lichtmeditatie, de zeven heilige vlammen. Waarom zo bijzonder zal je vragen…?

De energieën van de Zeven Heilige Vlammen overspoelen de aarde namelijk dagelijks om haar levenskracht en die van haar bewoners te voeden. Deze zeven hoofdstralen zijn altijd aanwezig, maar elke dag van de week heeft een de overhand. Het is heilzaam om je te richten op de energie die op die dag het sterkst vanuit de scheppingsbron naar de aarde straalt.

De stralen in je opnemen zal je op een heel krachtige manier helpen om de energieën in je chakra’s, die overeenkomen met de stralen, in balans te houden, waardoor je evenwichtiger en gracieuzer zult worden. Deze heilige vlammen werken iedere dag met een andere kleur. Zo heeft iedere dag van de week zijn eigen specifieke kleur en energie.

Uit eigen ervaring kan ik de bijzondere kracht erachter bevestigen….het is beslist de moeite waard.

Misschien heb jij zin om dit zelf te ervaren. Ik heet je van harte welkom.

Ik zal wekelijks op verschillende dagen deze lichtmeditatie aanbieden.

Data en specifieke kleur zal ik in de agenda benoemen.

*In een volgend blog zal ik ook de betekenissen van de verschillende kleuren en energieën benoemen. Op die manier kan jij kijken en voelen welke energie jou misschien op dit moment het meest aanspreekt.

 

Iedereen heeft wel een talent, maar niet iedereen heeft de moed om het talent te volgen…waarom?

Niet nadenken maar voelen en doen.

Waarom zijn veel mensen zo ongelukkig…?

Omdat de meeste mensen toch nog steeds vanuit controledrang van het ego de wereld en hun leven naar hun hand willen zetten. Ze zijn niet in staat om hun eigen bestaan te claimen vanuit hun hart. Alleen door het loslaten van je oordelen over jezelf en je lichaam die vanuit je gedachten gecreëerd zijn, kun je een worden met jezelf en je lichaam.

Iemand die oprecht accepteert wie hij/zij is, die zich thuis voelt bij zichzelf en in zijn lichaam, is gelukkiger en socialer dan iemand die zichzelf niet accepteert. De meeste mensen zijn dan ook geneigd het geluk te zoeken in uiterlijkheden of ook verbetering van het lichaam. Terwijl juist innerlijke heelwording ruimte en vrede geeft. Van daaruit leef je in balans en claim je het leven dat bij je hoort. En vanuit zelfacceptatie en innerlijke vrede ben je juist dat “kleurdruppeltje” van acceptatie en vrede dat je hele omgeving en de wereld kleurt en oplicht. Hoe meer acceptatie er in je hart is, des te meer je dus bijdraagt, gewoon door jouw trillingsfrequentie, door jouw ZIJN, aan de vrede in jouw lichaam en de wereld om je heen. En als je acceptatie en liefde bent, trek je acceptatie en liefde aan. Als je vrede bent, trek je vrede aan.

De magnetische kracht van het hart is ongekend…..

Heb moed, vertrouw en volg je hart…en ik weet er zullen wonderbaarlijke dingen gebeuren.

Hartverbinding

Ik verbind me met mijn Hart
Daar waar de Ware Klank van de Aarde klinkt
Daar waar ik verbonden ben met de werkelijke Ik en en de werkelijke Jij
Voorbij alle lijnen, lagen en velden van controle, manipulatie, dwang en sturing
Het Vrije Veld
De Scheppingskracht

Daar waar het vertrouwen is in mijzelf
Daar waar het vertrouwen is in de ander
Wetende dat de Kracht immer aanwezig is
Ook al lijkt dat in deze werkelijkheid niet altijd zo te zijn

Ik neem de Kracht waar binnen in mijzelf
Ik neem de Kracht waar binnen in jou
Zichtbaar en onzichtbaar
Onmetelijk groot
Het is immer aanwezig in ieder van ons
En ik vertrouw…

Ik vertrouw op de Kracht
Ik vertrouw op de verbinding
Ik vertrouw op mijzelf
Ik vertrouw op jou

Wetende dat ik Weet,
Wetende dat jij Weet

Ik vertrouw
Te allen tijde en te midden van alle tumult
Ik vertrouw op wie wij Waarlijk Zijn
Verbonden met elkaar
Nooit los van elkaar
Vloeiend met elkaar meebewegend in een organisch spel van Scheppingskracht
Samen met elkaar
In het Veld van Eenheid
In het Veld van Schepping
Zijn wij
Immer verbonden in het Hart

Gevangen in je eigen gevangenis

Gevangen in oordeel, gevangen in angst, gevangen in macht, gevangen in regels, gevangen in de maatschappij, gevangen in de gedachten waarvan jij denkt hoe anderen over je denken, gevangen in financiën, gevangen in je relatie, in je werk, gevangen in faalangst, in je gedachten, je beperkende overtuigingen, gevangen in je bewustzijn.

Je bent ergens in gevangen, je zit vast!

En daar waar je vast zit, kan je niet van loskomen, daar heb je hulp bij nodig. Wat voor hulp heb je nodig? Het ligt er aan waar jij gevangen in bent. Stel jezelf eens de volgende vraag. Waarin wil jij groeien? In welk levensgebied? Relaties, Carrière (levensvervulling), Gezondheid, Spiritualiteit, Financiën, Geluk.  Wat heb jij nodig? Aan welk levensgebied wil jij werken? In welk levensgebied voel jij je gevangen? Hoe voelt die gevangenis?

Je hebt de keuze, maak jezelf vrij! Wanneer je een bepaald levensgebied kiest om aan te werken, jezelf ergens vrij van maakt, groeit de rest waarin jij je ook gevangen voelt met je mee in de bevrijding. Dus kies wat jij het leukste vindt waar je interesse het meest naar uitgaat of wat momenteel het meest belangrijke is in je leven.  Kies een levensgebied waarin jij wilt groeien, en kies de manier waaróp jij wilt groeien. Je kan het namelijk allemaal zelf bepalen!

Vrij zijn is een staat van bewustzijn, wanneer je je gevangen voelt in een bepaald levensgebied, focus je er voor nu  in ieder geval op wat dat levensgebied je nog wél oplevert. Wat het je geeft, wat voor mogelijkheden er zijn, wat voor groei er in zit, veiligheid, basis, de beloning, wat het maar kan zijn. De positieve dingen welke jij als positief ervaart, al is het maar een klein beetje. Richt je op de positieve dingen die je laten groeien wees daar dankbaar voor.  Where the attention goes, energy flows!

Je zal het zélf moeten doen, want je hebt het ook zelf gecreëerd. Ik zeg je niet dat het eenvoudig is, maar ik zeg je wel dat het het waard is. Je kan hierbij wellicht hulp gebruiken van een deskundige om dit te leren. Op die manier kan je het namelijk anders gaan zien, en dat is wat je nodig hebt. Wat je nodig hebt is via een ander perspectief te kijken naar je gevangenis. Zodra je het doet vanuit de slachtofferrol, creëer je het volgende probleem. De keuze om gevangen te blijven zitten is aan jou. Echt waar! Neem de touwtjes in eigen hand! Neem de verantwoording over je eigen leven! En breek eruit op eigen kracht!

Breek uit die gevangenis!  Ga het anders zien.

Ik help je graag hierbij….

Ontmoeting

Ik deel hier met jullie het Wonder van een ontmoeting. Een wezenlijke ontmoeting waar alle angst, dwang en conventie wegvalt in een onderling vertrouwen en een gevoel van gelijkheid……
Een aantal weken geleden gebeurde er weer een Wonder. Dat vond plaats in het schuurtje van onze tuin.

In de vroege ochtend vond ik de eitjes en aan het eind van de dag bevolkten de jonkies het nest, hongerig en vol leven. De vogel moeder keek in vertrouwen toe.

Er gebeuren veel nare dingen in de wereld dat zal niemand ontkennen en daarom is het zo belangrijk om niet voorbij te gaan aan het Wonder dat er ook net zo goed is. Het Wonder ligt vooral in het alledaagse leven:

In de eitjes die uitkomen, in de boom die opeens in bloei staat, honden die blij rennen over het strand, hand in hand met een kind, een oude man die naar je glimlacht, onverwachts bezoek of even een blik van herkenning in de ogen van de ander, etc.
Een gevoel van dankbare vreugde kan dan omhoog stromen, omdat de geest die achter de materie verborgen ligt zich even laat kennen.

Hebben jullie nog een wonder gezien vandaag of gisteren?

Je bent een lichtdruppel

Je bent een doorschijnend lichtkristal,

dat geen schaduw werpt,

alleen het licht breekt

in alle kleuren van je ziel.

 

Je bent een stralende parel

door lichtkoorden verbonden

met alle andere lichtwezens

in heel de Schepping.

 

Je bent een lichtdruppel

met bewustzijn

levend  in het grote lichtwater

van de Al-Ene.

 

Het fysieke vacuüm

Het is van belang om een eigen infrastructuur op te bouwen om bewust te kunnen zijn van de verschillende niveaus. Dat kunnen wij doen door serieus de stilte in te gaan en te leren luisteren naar wat zich afspeelt in het fysieke vacuüm. Zo kunnen wij ons bewust worden van het grotere geheel waarvan we onderdeel zijn, ons een voelen met de Bron en in contact komen met de hogere dimensionale informatie.

Het gaat erom dat je je innerlijke huiswerk doet. Dit kunnen wij doen op allerlei manieren, zoals b.v. mediteren, yoga of wandelen. Wij zijn co-creators en in essentie verantwoordelijk voor alle problemen die er in de wereld zijn. We staan niet buiten het scheppingsproces maar zijn er een onderdeel van. Als je dingen buiten je ziet die je niet bevallen, dan is het belangrijk om je te realiseren dat je daar de medeschepper van bent geweest.

Hoe meer innerlijke infrastructuur we opbouwen, hoe meer we ons bewust worden van onze innerlijke kracht en gebruik kunnen maken van de onmetelijke energie die ons kosmisch gezien ter beschikking staat. We staan nog helemaal aan het begin van dat proces. Toch zijn er grote veranderingen en ontwikkelingen gaande.

Uitstralen wat je bent

“Hoe zou ik dit nu toepassen in mijn persoonlijke leven…” zie ik je denken. Door naar binnen te gaan, te leren om in contact met de stilte en je diepste wezen te komen. Zo word je deel van het scheppingsproces, en kom je in verbinding met de Bron je ware Zelf.

Want:

“Het gaat erom dat we ons gaan uitdrukken en laten zien zoals wij werkelijk zijn.”

Voor vragen of begeleiding sta ik je uiteraard graag terzijde.

LIEFDE

Met liefde zijn we geboren.

Angst is wat we hier hebben geleerd.

De spirituele weg is het loslaten of transformeren van angst

en het accepteren van liefde in ons hart.

Liefde is het essentiële, existentiële feit.

Het is onze volkomen realiteit en ons doel op aarde.

De zin van het leven is je er bewust van te zijn,

liefde in jezelf en anderen te ervaren.

Channel voor de mensheid

(Deze channel is jaren geleden vrij via het internet verspreid en laat kort samengevat zien hoe de spirituele wereld ziet dat wij veranderen in deze tijd. Helaas is de bron nooit vermeld en de naam van de ontvanger van de channel niet bekend zodat ik hem niet kan noemen. Maar ik ben erg dankbaar hiervoor. Een ondersteuning voor onze ontwikkeling naar een hoger bewustzijn in deze tijd.)

“En nu is het zover, geliefde Lichtwerkers, dat jullie op de drempel staan van de Diamanten doorgang. Jullie staan op het punt in het Diamanten Licht van Onvoorwaardelijke Liefde te stappen. Zijn jullie er klaar voor? Je hebt wellicht het gevoel van niet – maar wij zeggen je: Ja je bent er klaar voor! De hele mensheid heeft er collectief voor gekozen, dus nu begint het proces.

Geliefde Lichtwerkers- jullie zijn de pioniers, jullie nemen de eerste stappen in bewustzijn, opdat iedereen jullie kan volgen. En daarom is het dat jullie nu moedig de veranderingen in lichaam, geest en emoties ondergaan, terwijl je integreert met je “Ik ben aanwezigheid”, om de Menselijke Engel te worden die je bent. Terwijl je over de drempel stapt, geef je ruimte aan de manifestatie van jouw Zijn dat de afgelopen jaren probeerde te verschijnen tijdens dit transformatie proces.

En we zeggen jullie, onze Geliefden, dat jullie nu niet slechts hier terugkomen om een missend deel van jezelf op te eisen. Dat werk hebben jullie al gedaan. Jullie zetten nu een stap voorwaarts naar het bewustzijn van het oneindige heden, het Nu, waarin verleden, heden en toekomst samensmelten als één. En dan zul je het “worden” moment ervaren, terwijl je een nieuwe creatie wordt, iets wat de Aarde nog nooit eerder heeft gezien. Dit is het ontvouwen van alle potentieel uit het verleden en het heden, naar het volledig zijn van wie je nu bent. En wij zien jullie op die manier.

Je bent niet meer alleen maar een 3-dimensionaal fysiek wezen. Jullie zijn een prachtig multidimensionaal wezen van schitterend licht. Jullie zijn niet meer een minder en zondig wezen dat is afgescheiden van God, maar je bent een Vonk van de Goddelijke Vlam van God/Bron in een menselijk lichaam.

Geliefden, zien jullie hoe jullie bewustzijn vergroot is om te kunnen omhelzen wie jullie werkelijk zijn? Jullie hebben duizenden jaren in de overtuiging geleefd, dat jullie gescheiden waren van de Bron of Creatiekracht, waarmee jullie deze scheiding gecreëerd hebben. Bovendien hebben jullie ook afscheiding van de planeet en van anderen gecreëerd en in de verwarring van jullie glorierijke licht hebben jullie veel geweld gecreëerd, wat resulteerde in een diep verdriet en smart in het hart van de planeet.

Terwijl velen van jullie terugkeren in het nu naar vol Gods- of Bronbewustzijn, voelen jullie het verdriet en de smart van de langdurige scheiding. De gehele mensheid rouwt om deze afscheiding en hun gebroken hart! Weet, Geliefden, dat jullie nooit buiten het paradijs gesloten waren, behalve door jullie eigen wil. Want de Bron, de God-liefde, leeft in iedereen en zal je nooit buitensluiten en verlaten. Het was inderdaad jullie keuze om deze ervaring te creëren en nu is het jullie keuze om deze illusie te beëindigen en weer terug te keren naar een volledig bewustzijn van jullie God-zelf.

Wat hebben jullie gewonnen door deze keuze? Wij zien dat jullie een individueel geestelijk en emotioneel bewustzijn hebben ontwikkeld en dat het individuele bewustzijn afgestemd kan worden met het groter bewustzijn van wie je bent. Is dit niet waarlijk iets om te vieren. Jullie zijn, in de ogen van de Geest, een ontelbaar aantal perfecte Kristallen wezens, iedereen een reflectie van de schittering van de Bron, iedereen gemaakt in God’s beeld van perfectie, en een ieder met een bewustzijn van zichzelf en zijn/haar schoonheid.

En dus, als deze nieuwe creatie, een menselijk Engelenwezen, zich bewust van de God/Bron in zichzelf en bewust van zichzelf als een individueel zelf-bewustzijn, ben je inderdaad een “nieuwe creatie”. Geliefden, het is pas wanneer jullie volledig je kracht als Creator omhelzen en wanneer je de verantwoordelijkheden als co-creator, samen met de Geest en anderen op deze planeet omhelst, dat jullie volledig in je zijn als Menselijke Engel zult stappen.

Wij vragen jullie – Wat zullen jullie creëren in jullie nieuwe staat van zijn? Zullen jullie alleen maar persoonlijke rijkdom en liefde zoeken, of zullen jullie dieper in jullie Hoger Hart zoeken en een begin maken om samen te werken om overvloed voor iedereen en het bewustzijn van onvoorwaardelijke liefde voor iedereen te creëren? Want laat ons jullie zeggen, geliefden, dat overvloed er is voor iedereen en dat Liefde er altijd is. Deze zijn namelijk de grondstoffen van bestaan en creatie. De omvang waarin je deze persoonlijk waarneemt, maar ook als groep is afhankelijk van je vermogen om jezelf toe te staan, je bewustzijn te openen voor de zegeningen van liefde die je ieder moment van iedere dag om je heen hebt.

In jullie nieuwe staat van Multidimensionaal Bewustzijn, mogen jullie kiezen wat je wilt zien en wat je wilt creëren. Want, de meest belangrijke vaardigheid van een Menselijke Engel is het uitoefenen van KEUZE, in dienst van het Licht. Je krijgt die keuzes op ieder moment, en datgene wat je kiest bepaald de kwaliteit van je creaties en hoe je ze ervaart. Als je over de drempel stapt van de Diamanten Deur naar een Multi-dimensioneel bewustzijn, dan stem je ermee in dat je alleen vanuit Liefde creëert. Je keuzes zullen geënt zijn op en gemaakt worden in Liefde.

Dit betekent geliefde zielen, dat jullie je levens op een andere creatieve manier zullen leven. Jullie zullen je keuzes op een nieuwe manier maken. Jullie zullen jezelf, misschien, de volgende vragen stellen wanneer je creëert:

  • Creëer ik vanuit en voor Onvoorwaardelijke Liefde voor mezelf en anderen?
  • Zal mijn creatie het hoogste goed brengen voor mezelf, anderen en deze planeet?
  • Reageer ik nu op anderen en hun creaties van individuele en persoonlijke emotionele of mentale patronen, of reageer ik als kanaal voor de Liefde van de Bron?
  • Ben ik bereid me over te geven aan de stroom van Liefde van de Geest en vertrouw ik er op dat mijn creatie zich in perfectie zal manifesteren op het juiste moment?
  • Creëer ik vanuit mijn hart op een gebalanceerde en liefdevolle manier?

Geliefden, als jullie jezelf deze vragen blijven stellen terwijl je over de drempel stapt in het Diamanten licht, zullen jullie je beginnen te ontspannen in deze nieuwe energie en zullen jullie de stroom van creatieve vreugde beginnen te vinden in jullie nieuwe Multidimensionale Wezen.

En dus, zeggen wij jullie, dat de sleutel naar dit proces van je verplaatsen door deze doorgang, het hart is. Als je de energie in je hart kunt bewaren op een gebalanceerde en liefdevolle manier, zal je geen moeite ondervinden in het bewegen naar je volle potentieel als Creator.

Want, jullie Hart is de creatieve matrix voor de Nieuwe Aarde. Het is vanuit en door je Hart dat jullie zullen creëren. Het is in samenwerking met alle andere Harten verbonden met het rooster van Liefde dat jullie samen, alles wat jullie wensen zullen creëren.

Dus wij vragen jullie je 2 dingen te onthouden. Allereerst, dat in deze nieuwe plaats van het hart, jullie je bewust zijn dat Alles is verbonden en onderling verbonden is. Jullie zullen waarlijk voelen en begrijpen dat jullie allen Een zijn in de Onvoorwaardelijke Creatieve Liefde van de Bron. Jullie zullen anderen zien als manifestaties van jezelf, van jullie dromen en wensen en jullie zullen werkelijk begrijpen hoe jullie samen creëren. Jullie zullen leren in de Spiegel te kijken van jullie creaties en hier met vreugde en dankbaarheid op te reageren, omdat alles wat jullie creëren in balans zal zijn en jullie harten zal vervullen met Vreugde en Dankbaarheid. En terwijl jullie de nieuwe Aarde samen creëren, zullen jullie ongelooflijke Vreugde en Dankbaarheid voelen voor de Creatieve Kracht die zich in het Geliefde Hart van ieder van jullie bevindt.

Ten tweede vragen wij jullie je te herinneren dat jullie Oneindig en Eeuwig zijn. Jullie zijn Engelenwezens van Licht en jullie zullen nooit sterven. Jullie zullen eeuwig doorgaan in een proces van “wording”. Alles wordend wat jullie “Ik Ben” kan zijn in een proces van jezelf uiten in jullie volle potentieel als een Wezen van Licht en Liefde.

Dus we vragen nogmaals: Wat zal je creëren? Want het is slechts door je creaties dat je jezelf zult leren kennen. En terwijl je ziet wat je gecreëerd hebt, zowel individueel als met anderen, kunnen jullie nieuwe keuzes maken zodat je creaties rijker, mooier, dynamischer en meer vervuld met de schitterende schoonheid van het Diamanten Licht van de Geest.

En zo zullen jullie ervaring verzamelen en vaardigheid als Creator. Waardoor jullie nog schitterender en mooier dan ooit zullen worden en steeds meer een reflectie van het Goddelijke Licht van de Bron op fysiek niveau.

En nu verlaten we jullie op deze speciale dag en wensen jullie liefde en schoonheid op jullie creatieve avontuur….”