Wetenswaardigheden

Ontdek je eigen unieke levensweg

Zet het alvast in je agenda ….

Op zaterdag 17 maart 2018 zal weer van 14.00 uur – ca.16.00 uur een spirituele middag worden gehouden in het “Engelenhuis”, Lage Bergweg 41-2 in Beekbergen.

Tijdens deze middag in een sfeervolle omgeving mogen levensvragen en knelpunten aan de orde komen. In een begeleide meditatie is er gelegenheid het besprokene te verwerken. Hierna is er gelegenheid over eigen ervaringen te praten.

Toegang: gratis (incl. koffie en thee)

Vrije gift na afloop

Opgeven graag voor vrijdag 16 maart: T 06-15491010 of  cordulaschulze@home.nl (routebeschrijving zie op http://www.find-your-self.com)

 

Verandering in je leven …

Een man vond een heel oud boek. In het boek stond het verhaal over de ‘steen van verandering’. Een steen die ieder metaal kon veranderen in puur goud. De ‘steen van verandering’ zou een kiezelsteen zijn, die er net zo uit ziet als alle anderen. Het geheim was dat deze steen warm aanvoelt.

De man besloot op zoek te gaan naar de steen. Hij verkocht zijn bezittingen, kocht een aantal eenvoudige benodigheden, kampeerde aan de kust en begon met zoeken.

op zoek naar het geluk, een mooi verhaalDe man besefte dat hij de kiezels na het voelen niet terug kon leggen. Dan zou hij dezelfde kiezels te vaak op gaan pakken. Dus als hij een koude kiezel pakte, gooide hij deze in zee. Hij deed dit de hele dag en vond de ‘steen van verandering’ niet. Maar hij ging door. Dagen werden weken. Weken werden maanden.

Op een dag pakt hij een steentje en deze was warm. De man gooide voordat hij het zich realiseerde de ‘steen van verandering’ in zee. Hij had zo’n sterke gewoonte gecreëerd om iedere kiezel in zee te gooien, dat hij de gouden kans die voorbij kwam niet meer zag.

Blijf altijd waakzaam voor de mogelijkheid die verschijnt.

Vertrouw op je intuïtie en de kracht in jezelf.

Tijd nemen voor Jezelf

Omdat het zo waardevol is …

Op zaterdag 17 februari 2018 zal weer van 14.00 uur – ca. 16.30 uur een spirituele middag worden gehouden in het “Engelenhuis”, Lage Bergweg 41-2 in Beekbergen.
Tijdens deze middag in een sfeervolle omgeving mogen levensvragen en knelpunten aan de orde komen. In een begeleide meditatie is er gelegenheid het besprokene te verwerken. Hierna is er gelegenheid over eigen ervaringen te praten.
Toegang: gratis (incl. koffie en thee)
Vrije gift na afloop
Opgeven graag voor vrijdag 16 februari: T 06-15491010 of cordulaschulze@home.nl (routebeschrijving zie op www.find-your-self.com)

Stilte is goud

Na het luisteren naar hun boodschap en hun gebeden wordt een jonge man lid van een groep boeddhistische monniken. Zijn vader vind het niks en gaat naar de Boeddha. In zijn woede en pijn beschuldigt hij hem van vele dingen: van het stelen van zijn zoon, van het verpesten van de jeugd, het vervormen van de waarheid, van schande, godslastering en vele andere vreselijke dingen daarnaast.
In reactie op al deze harde woorden zei de Boeddha niets.

Toen de vader uiteindelijk zichzelf had uitgeput werd hij rustig. Hij zei hij tegen de Boeddha, “Waarom blijf je stil? Waarom verdedig je jezelf niet?”

De Boeddha zei: “Als een man me een dienblad met zoete mango’s brengt en ik weiger ze, wat gebeurt er dan met de mango’s?”

De vader dacht even na en zei: “Nou, ze zouden blijven bij degene die ze brengt.”
“En het is net zo met uw woorden,” zei de Boeddha. “Ze blijven bij jou.”

Tijd nemen voor Jezelf

Op zaterdag 3 februari 2018 zal weer van 14.00 uur – 16.00 uur een spirituele middag worden gehouden in het “Engelenhuis”, Lage Bergweg 41-2 in Beekbergen.

Tijdens deze middag in een sfeervolle omgeving mogen levensvragen en knelpunten aan de orde komen. In een begeleide meditatie is er gelegenheid het besprokene te verwerken. Hierna is er gelegenheid over eigen ervaringen te praten.

Ik verheug me op jou…

Toegang: gratis (incl. koffie en thee)

Vrije gift na afloop

Opgeven graag voor vrijdag 2 februari: T 06-15491010 of  cordulaschulze@home.nl (routebeschrijving zie op http://www.find-your-self.com)

Ziekte is niets anders dan disharmonie, en het geheim van gezondheid schuilt in harmonie.

Een disbalans, ziekte, pijn of blokkade is dan ook niets anders dan een signaal van de ziel om het ego, de manifesterende IK, erop te wijzen waar aandacht aan besteed mag worden. Wanneer men niet naar deze signalen luistert, kan ziekte zijn weg vinden. Ongemak of zelfs pijn is niets anders dan een signaal van de ziel om jou te doen laten transformeren. Naast de raadpleging van doktoren en artsen is het buitengewoon noodzakelijk naar de psychische oorzaak van de kwaal te kijken ten uiteinde heling en balans te kunnen weervinden. Op deze wijze kan men de levenslessen eigen maken en evolutie bewust beleven en weer in balance brengen.

Hierbij kan en wil ik je graag helpen en begeleiden in mijn praktijk in Beekbergen.

Een leven lang zwemmen …

Stel dat we vlak aan zee wonen in een warm klimaat waar we het hele jaar kunnen zwemmen, maar dat er op die plek haaien voorkomen. Als we slim zijn zoeken we uit in welk stuk de haaien zich gewoonlijk bevinden en gaan daar dan niet zwemmen.

Maar omdat haaien nu eenmaal haaien zijn, kan er best eens een haai afdwalen naar onze zwemplek en ons misschien vinden. We zouden bang kunnen zijn dat die haai ons bijt. En als je niet gegrepen wordt door een haai, is er misschien een verraderlijke stroming die je meesleurt. Het kan ook zijn dat de haai helemaal niets doet en weer verder zwemt. Of misschien is hij zo klein dat je hem kunt oppakken. Er kan van alles gebeuren, daar kunnen we nooit helemaal zeker van zijn.

Het zou ook kunnen dat we een leven lang zwemmen en nooit een haai tegenkomen. Maar als we er altijd bang voor zijn, kan die angst ons hele leven ons zwemplezier compleet vergallen.

Zo toepasselijk voor vele levenssituaties. Onze grootste vijand is onze eigen angst.

Moed betekend angst voelen en toch je hart volgen….heb vertrouwen.

De oude indiaan en de wolf

Een oude indiaan gaf zijn kleinzoon onderricht over het leven en levensgeluk.

“Binnen in mij is een gevecht gaande.” zei hij tegen de jongen. “Het is een gevecht tussen twee wolven. De ene wolf is slecht. Hij staat voor woede, jaloezie, hebzucht, verwaandheid, schuld, wrok, leugens, valse trots, superioriteit en ego.”

Hij ging verder: “De andere wolf is goed. Hij staat voor vreugde, vrede, liefde, hoop, vrede, nederigheid, vriendelijkheid, vrijgevigheid en compassie.”

Binnen in jou woedt dezelfde strijd, datzelfde geldt voor ieder mens.”

De kleinzoon dacht enkele ogenblikken na en vroeg: “Maar opa, welke wolf wint dan het gevecht?”

De oude indiaan glimlachte en antwoordde. “Degene die jij voedt wint het gevecht…”

 

Afbeeldingsresultaat voor oude indiaan

Het leven begint wanneer …

Onlangs las ik de volgende tekst:
Het leven begint wanneer je weet wat je wilt en bereid bent hard te werken om het te krijgen. Ik begrijp deze aanname, maar ben het er niet helemaal mee eens. Het draait allemaal om een illusie.
Het leven begint wanneer je “weet” dat je een prachtig, metafysisch, multidimensionaal, onsterfelijk wezen van Liefde/Licht bent.
Het leven begint wanneer je “weet” dat het leven geen begin of eind heeft. Het leven begint wanneer je je richt op Liefde in je dagelijkse bestaan.
Het leven begint wanneer je beseft dat al het geld en alle materiële zaken die je zo ijverig aan het verzamelen bent, achterblijven als je overgaat.
Het leven begint wanneer je je richt op het brengen van Liefde en Licht in je eigen leven en in dat van alle mensen met wie je het kunt delen.
Het leven begint wanneer je beseft dat je al je wijsheid, al je Liefde, al je bewuste intelligentie, al je vertrouwen, al je spirituele groei voor eeuwig behoudt.
Het leven begint wanneer je écht begint met het ten volle te leven.
En als ik aan jou vraag: “Wat is jouw “Het leven begint wanneer…?”
Het leven begint wanneer je iedere dag constant en bewust… kiest voor Liefde!
Het leven zit vol schoonheid en positiviteit… laat daar je aandacht naartoe gaan. Onthoud altijd: jij bent de schepper van je leven.

Het verhaal van de echo

Een man en zijn zoon lopen in het bos. Plotseling struikelt de jongen en omdat hij een scherpe pijn voelt, roept hij: “ahhhhh!”. Verrast hoort hij een stem vanuit de bergen die “ahhhhh!” roept.

Vol nieuwsgierigheid roept de jongen: “Wie ben jij?” Maar het enige antwoord dat hij terugkrijgt is: “Wie ben jij?”

Hij wordt kwaad en roept: “Je bent een lafaard!” Waarop de stem antwoordt: “Je bent een lafaard!” Daarop kijkt de jongen naar zijn vader en vraagt: “Papa, wat gebeurt hier?” 

De man antwoordt: “Zoon, let op!” en hij roept vervolgens: “Ik bewonder jou!” De stem antwoordt: “Ik bewonder jou!” De vader roept vervolgens: “Jij bent prachtig!” en de stem antwoordt: “Jij bent prachtig!” 

De jongen is verbaasd, maar begrijpt nog steeds niet wat er aan de hand is.                          Daarop legt de vader uit: 

“De mensen noemen dit ECHO, maar in feite is dit het LEVEN! Het leven geeft altijd terug wat jij er in brengt. Het leven is een spiegel van jouw handelingen. Als je meer liefde wil, geef dan meer liefde! Wil je meer vriendelijkheid, geef dan meer vriendelijkheid! Als je begrip en respect wenst, geef dan begrip en respect. Wil je dat mensen geduldig en respectvol met je omgaan, geef hen dan geduld en respect! Deze natuurwet gaat op voor elk aspect van ons leven.”